Een fietsaccu revisie: Beter voor de wereld en je portemonnee

Na een aantal jaren wordt de accu van je elektrische fiets minder goed. Je merkt dat aan het afgenomen bereik van je e-bike. En dus ben je dan toe aan een nieuwe accu. Of beter gezegd aan een “nieuwe oude accu”. In dit artikel lees je meer over het reviseren van een fietsaccu.

Reviseren is duurzamer en goedkoper

Het duurt gemiddeld 3 tot 5 jaar voordat de opslagcapaciteit van een fietsaccu minder wordt. Dit is een geleidelijk proces waarbij de batterijen van de accu dan steeds minder stroom kunnen opslaan per laadbeurt. En dat zie je terug aan het dalende bereik van de e-bike. Veel mensen denken dan dat het tijd wordt om een nieuwe accu voor hun elektrische fiets aan te schaffen. Er is echter een alternatief dat zowel beter is voor je portemonnee als duurzamer is: de accu revisie.

Wat is fietsaccurevisie

Een fietsaccu bestaat uit batterijen, die opslag van energie verzorgen en daarnaast uit elektrische onderdelen en de behuizing. Als het bereik van de accu afneemt betekent dat dat de batterijen in die accu versleten zijn. De rest van de onderdelen werken echter meestal nog prima en hoeven eigenlijk helemaal niet vervangen te worden. Als je op zo’n moment een nieuwe accu voor bijvoorbeeld je Stromer e-bike koopt en de oude netjes inlevert bij het chemisch afval dan gooi je dus ook de nog bruikbare onderdelen onnodig weg. En dat is in een wereld waar we de circulaire economie nastreven geen handige oplossing. Bovendien is het niet nodig om te betalen voor de productie van een totaal nieuwe accu, die andere onderdelen zijn immers nog bruikbaar. Toch? Dus is het goedkoper en duurzamer om de oude accu te laten voorzien van alleen nieuwe batterijen, dus nieuwe opslagcapaciteit, en de rest te hergebruiken. Dat noemen we revisie. En het levert een Stromer batterij op die weer als nieuw functioneert.

Zo werkt accurevisie

Accurevisie kan voor elk merk elektrische fiets, ook voor de oudere modellen. In dit artikel nemen we even een Stromer accu reviseren als voorbeeld om uit te leggen hoe het proces in zijn werk gaat. Nederland kent een specialistisch bedrijf in fietsaccu revisie, dat zelfs is voorzien van het BOVAG keurmerk als getuige van de kwaliteit van het geleverde werk. Dit is fietsaccu-revisie.nl. Je gaat voor het bestellen van een accu revisie naar de website van deze specialist en zoekt daar naar de accu die jij momenteel hebt. Aangezien de specialist accu’s van alle merken en modellen kan reviseren, zal jouw merk en type er zeker ook tussen staan. In de volgende stap kies je de gewenste batterijcapaciteit. Dat kan ook een capaciteit zijn die hoger is dan het origineel, waarmee je het bereik van je oude accu uitbreidt! In de laatste van de eenvoudige stappen plaats je de bestelling en betaal je veilig en vertrouwd online voor de bestelling. Het Thuiswinkelwaarborg-logo staat garant voor een correcte afwikkeling. Na de bestelling ontvang je per email instructies van de specialisten over hoe je de accu kunt opsturen naar hun werkplaats in Tilburg. Zodra je fietsaccu is voorzien van de nieuwste “A-Grade” batterijen ontvang je de oude accu retour, met dezelfde, of zelfs meer opslagcapaciteit en dus bereik als voorheen. Nu kun je weer genieten van heerlijke fietstochten met de ondersteuning van je accu.

Andere berichten uit deze categorie

Geen omkijken meer naar de schoonmaak: ontdek de zorgeloze oplossi

Lees dit artikel

Meer omzet behalen met je winkel: Praktische strategieën voor winkeliers

Lees dit artikel

Het belang van een (externe) vertrouwenspersoon voor bedrijven

Lees dit artikel